The Menu

A gourmet dish is made up of three essential elements: the choice of raw ingredients of the highest quality, experience in handling that chosen food and the creative talent of the chef.

Here are the inspirations of Chef Marco Romei: offer exclusively genuine dishes to his guests which have been handled with care and have been made into creative recipes. In a word, “Gourmet” dishes.
The menus change during the year to guarantee only the use of ingredients that are in season: here, therefore, are the items from our latest menu:

Fish and Meat Raw

Assaggio

Porzione

Raw clams

€ 3,00 l'uno

Fine Claires oysters

€ 3,00 each

Raw fish platter

€ 30,00

Mediterranean shrimps and prawns

€ 4,00 l'uno

Tuna tartare with raw vegetables

€ 12,00

€ 22,00

Fish carpaccio with artichokes crudites and pistachios grains

€ 12,00

€ 22,00

"Scottona"beef carpaccio with radicchio salad, asparagus and smoked scamorza cheese

€ 14,00

€ 22,00

Simona Recommend

TARTARE DI TONNO:
consigliato l’abbinamento con un PERLE' NERO FERRARI che, grazie alle sue caratteristiche di acidità, effervescenza e sapidità si contrappone in modo ideale alla tipica grassezza del tonno.
L’intensa persistenza aromatica del Perlè Nero sostiene la persistenza al gusto-olfattiva del tonno sul palato.

Warm Starter

Assaggio

Porzione

Tyrrhenian Sea fish on cous-cous

€ 12,00

€ 18.00

Fondant Piedmont Tomino cheese with crispy vegetables and acacia honey

€ 15,00

Grilled Octopus in creamed potatoes and salsa verde

€ 12,00

€ 18,00

Veal tongue salad with potatoes, butter cooked green beans and olives on caper sauce

€ 10,00

€ 15,00

Squids and artichokes in herbal bread crust
on creme of cannellini beans and clams

€ 12,00

€ 18,00

Baked sole fillets and asparagus wrapped in Parma ham,
on cream of tomato

€ 12,00

€ 18,00

Simona Recommend

POLPO: consigliato l’abbinamento con un SAUVIGNON KEBER, in relazione alle sue caratteristiche di morbidezza, persistenza al palato e medio corpo. La morbidezza del vino riequilibra la sapidità della bottarga e la tendenza della brace verdo una sfumatura amarognola.

Home made pasta

Assaggio

Porzione

"Half moon" ravioli stuffed with artichokes on Parmigiano cheese cream

€ 10,00

€ 15,00

Potatoes "Gnocchetti" on shrimp and asparagus sauce aromatized with curry

€ 12,00

€ 18,00

Fresh tagliatelle with squid, garden peas and bottarga

€ 12,00

€ 18,00

Basil Ravioli stuffed with sea bass, with clams and fresh fava beans on cream of zucchini

€ 12,00

€ 18,00

Saffron Tortelli stuffed with pods cream, tomatoes and ricotta cheese cream

€ 10,00

€ 15,00

Durum wheat pasta

Assaggio

Porzione

Seafood carbonara spaghetti

€ 12,00

€ 18,00

 

 

 

Rice

Assaggio

Porzione

Fisherman' s risotto

€ 20,00

Simona Recommend

RISOTTO DI MARE: consigliato l’accostamento con un FLOR DI UIS VIE DI ROMANS, che si presenta al palato fresco, tendenzialmente morbido e con una buona persistenza aromatica. La freschezza del vino si abbina per contrapposizione alla tendenza dolce del piatto, e per concordanza all’aromaticità del pesce.

Main course in portion

Assaggio

Porzione

Baked shrimps

€ 30,00

Grilled prawns

€ 30,00

Baked larded pigeon on crispy potatoes pavè

€ 25,00

Entrecote of veal prepared with passito sweet wine sauce on sauteed vegetables

€ 25,00

Turbot filet wrapped with Colonnata lard with "eggplants trilogy": baked, mashed and trifolata

€ 25,00

Baked Sea bass filet served with potato pudding, cherry tomatoes sauce and olives

€ 25,00

Simona Recommend

FILETTO DI BRANZINO: l’abbinamento ideale è con un BRAIDEALTE LIVON, che presenta doti di acidità, sapidità e morbidezza.
La freschezza e la sapidità del vino si abbina per contrapposizione alla tendenza dolce delle carni del branzino mentre la morbidezza di questa etichetta si sposa con la tendenza leggermente amarognola degli spinaci e alla sapidità delle vongole.

Main course by weight

 

Porzione

Catalana lobster

€ 10,00 hg

Famous florentine beef steak

€ 5,50 (100 gr)

Fresh fish of the day
(..in salt, baked, isolana style, steamed ...)

€ 7,00 hg

Simona Recommend

WAGYU: consigliato l’accostamento con un CHIANTI CLASSICO RIS. IL POGGIO MONSANTO, grazie alle suo elevato valore alcolico ed in termini di tannini. L’alcolicità del vino si abbina per contrapposizione alla succulenza propria di questa tipologia di carne. Allo stesso tempo, il robusto tannino di questo Chianti Classico Riserva contrasta l’untuosità dell’olio a crudo.

Desserts

 

Porzione

Vanilla or Lemon ice cream

€ 5,00

Pineapple, berries, fruit compote

€ 7,00

Puff pastry with whipped cream and berries

€ 9,00

"Semifreddo" with pistachio and orange with cognac

€ 8,00

Charlotte chocolate with hazelnut cream on coffee sauce

€ 9,00

Dark chocolate cake with soft center pears in caramel

€ 9,00